Zoeken

Internationaal aanhoudingsbevel tegen ex-vrouw Zakaria Moumni

26 januari 2022 - 16:20 - Wereld

©

Er is een internationaal arrestatiebevel uitgevaardigd tegen de Franse Taline Sarkissian, de ex-vrouw van de voormalige Marokkaanse kickbokskampioen Zakaria Moumni. Ze wordt gezocht voor "medeplichtigheid aan fraude".

Volgens gerechtelijke bronnen is er tegen Taline Sarkissian, de ex-vrouw van de voormalige Marokkaanse kickbokskampioen Zakaria Moumni, een internationaal arrestatiebevel uitgevaardigd wegens "medeplichtigheid aan fraude", meldt Hespress.

Lees ook: Marokkaanse kickbokser Zakaria Moumni vraagt politiek asiel aan in Canada

De uitvaardiging van dit arrestatiebevel volgt op een reeks onthullingen van Marokkaanse en buitenlandse media over de reeks frauduleuze handelingen van de twee verdachten om de Marokkaanse staat onrechtmatig geld af te persen. Volgens dezelfde bron namen ze hun toevlucht tot chantage om hun doel te bereiken.

Lees ook: Zakaria Moumni verliest zaak tegen vriend Koning Mohammed VI

Moumni en Sarkissian scheidden in 2017. Taline Sarkissian woont in Frankrijk. Haar ex-partner heeft Frankrijk verlaten voor Canada waar hij politiek asiel heeft aangevraagd omdat hij zich bedreigd voelde in het Europees land. "Mijn leven wordt bedreigd in Frankrijk, ik ben ontsnapt aan een moordaanslag met een pistool en een mes in naam van Koning Mohammed VI en in naam van zijn privé-secretaris en directeur van de Marokkaanse contraspionage Abdellatif Hammouchi en de Franse regering weigert me bescherming te bieden," verklaarde hij tegen TVA Nouvelles.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team