Zoeken

Instagram-account Poupette Kenza gedeactiveerd na "antisemitische" berichten

18 mei 2024 - 11:00 - Cultuur

©

De populaire Instagram-influencer Poupette Kenza, met meer dan een miljoen volgers, is in opspraak geraakt na "antisemitische" uitspraken te hebben gemaakt. In een story op 15 mei 2024 betuigde ze haar steun aan de Palestijnse zaak en voegde toe dat ze niet samenwerkt met "enige partner of agent die Joods is of wat dan ook."

Deze uitspraken veroorzaakten een storm van verontwaardiging, met name in de Joodse gemeenschap en antiracisme organisaties. De Franse minister van Gelijke Kansen, Aurore Bergé, veroordeelde de uitspraken op Twitter en benadrukte dat "het boycotten van vrouwen en mannen vanwege hun identiteit of religie uiteraard illegaal is."

Lees ook: Zware financiële sanctie voor influencer Poupette Kenza

Onder druk van de commotie probeerde Kenza de schade te herstellen in een nieuwe video. Ze beweerde "niets tegen Joden" te hebben, maar handhaafde haar standpunt tegen "zionisten en degenen die de genocide financieren." Haar excuses overtuigden niet, aangezien haar Instagram-account tijdelijk werd gedeactiveerd en later opnieuw werd geactiveerd met nieuwe, schriftelijke excuses.

Lees ook: Marokko: winkels leeggeplunderd... voor het goede doel

In deze excuses erkent Kenza Benchrif, zoals de influencer echt heet, een "ernstige, maar onbedoelde fout." Ze bekritiseert ook de reactie van de Franse instantie voor de strijd tegen racisme en antisemitisme (Dilcrah), met de bewering dat ze wordt gebruikt "voor politieke doeleinden." De influencer zegt ook het slachtoffer te zijn van een "ongekende golf van haat, geweld en intimidatie".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team