Zoeken

Influencer Poupette Kenza slachtoffer religieuze intimidatie in Frankrijk

13 augustus 2023 - 16:00 - Cultuur

©

Kenza Benchrif, bekend als Poupette Kenza, een in Marokko geboren Franse influencer, wordt sterk bekritiseerd in Frankrijk een heeft daarom besloten om vanaf september in Dubai te gaan wonen.

Op sociale media nemen de kritieken op Poupette Kenza toe. De moeder van twee kinderen viert Moederdag? "Verdomme, ze doet alles als de ongelovigen", ergert een internetgebruiker zich. "Wanneer we weten dat 80% van de meisjes die naar haar verhalen kijken moslim zijn... Iedereen die haar verdedigt, vanaf vandaag, jullie zijn officieel h*****." Heeft ze de banden met haar eigen moeder verbroken? "Weet ze wel hoe belangrijk ouders zijn in de religie?", reageert Ines.B. "Ze is altijd in de zonde (haram) geweest, dit meisje. Het verandert niet", voegt een andere internetgebruiker toe. "Moge God jullie in de hel verbranden, stelletje smerige gedegenereerden", tiert een ander. "Na een zwart jaar heeft de jonge vrouw besloten om Frankrijk te verlaten voor Dubai, in de Verenigde Arabische Emiraten, aan het begin van het schooljaar", meldt Le Parisien.

Lees ook: Influencer Poupette Kenza beschuldigd van verduisteren donatie voor weeshuis in Marokko

Volgens Yannick Châtelain, een specialist in sociale media en universitair docent aan de Grenoble School of Management, is de 23-jarige influencer veruit "het eerste slachtoffer van dit soort intimidatie in Frankrijk". Het fenomeen komt ook voor in de wereld van de reality-tv. "Het is een feit: kandidaten van Noord-Afrikaanse afkomst veroorzaken meer reacties dan andere", merkt een prominent figuur in de sector op. "Voor Kenza is het hetzelfde. Mensen vragen zich af of ze een goede of slechte moslima is."

Lees ook: Marokkaans restaurant in VS in conflict met influencer "Poupette Kenza"

De meest gevolgde Franse persoonlijkheid op Snapchat ontvangt niet alleen kritiek. Ze kan rekenen op enige steun. "Poupette Kenza is geen imam, ze hoeft geen voorbeeld te stellen. Het is te makkelijk om een moeder met de vinger te wijzen", zegt Sarah, een kinderopvangmedewerker in Rennes. "Roept u Allah aan voor Poupette Kenza omdat haar gemengde bijeenkomsten, haram, met veel muziek, worden geannuleerd? Waar u van plan was haar te aanbidden, of zelfs te verafgoden? Laat de naam van de Schepper ver van dit alles", reageert de 26-jarige Dana. Andere internetgebruikers proberen de kritiek op degene die ze "Miss Omra" noemen te rechtvaardigen. "Als ze haar religie privé zou praktiseren, zou ik oppassen en niet over haar spreken. Maar ze verklaart zichzelf moslima om geld te verdienen aan onze gemeenschap. Vanaf dat moment zie ik niet in waarom ik er niet over zou praten", oordeelt de 25-jarige Assia uit Auvergne.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team