Zoeken

Influencer veroorzaakt schandaal op vlucht Royal Air Maroc

15 april 2024 - 19:00 - Cultuur

©

Een video van influencer Sonia Ngadi die haar 20-jarig huwelijksjubileum viert aan boord van een vliegtuig van Royal Air Maroc van Casablanca naar Miami, heeft online de nodige controverse veroorzaakt.

In de video is te zien hoe Ngadi en haar man champagne drinken en cake eten, terwijl ze omringd worden door vrienden en familie. De verrassing wordt compleet gemaakt met de komst van een verjaardagstaart met twee brandende kaarsen.

Lees ook: Marokkaanse AI-influencers Kenza en Radia strijden om volgers (foto’s)

De video leidde al snel tot kritiek van online commentatoren, die het gedrag van Ngadi onverantwoordelijk en gevaarlijk noemden. "Binnen in een vliegtuig is het verboden om ’vuur aan te steken’", aldus het nieuwsmedium Al Arabia. Sommigen wezen ook op een gebrek aan professionaliteit van de kant van Royal Air Maroc, dat "de veiligheid van de passagiers heeft opgeofferd voor likes."

Ngadi probeerde de storm te bezweren door op Instagram, waar ze bijna een miljoen volgers heeft, te benadrukken dat het om "kunstmatige" kaarsen ging en niet om echte vlammen. Haar verklaring werd echter met scepsis ontvangen. "Het is de enscenering die nep is, niet de kaarsen. Dat is te zien!", reageerde een gebruiker.

Lees ook: Marokkaanse influencers beschuldigd van illegale vastgoedaankopen in het buitenland

Volgens Al Arabia hebben "sommige passagiers een klacht ingediend bij Royal Air Maroc, terwijl anderen hebben gepleit voor een onderzoek."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team