Zoeken

Meerdere arrestaties na fatale abortus in Inezgane

4 februari 2023 - 17:00 - Marokko

©

De nationale brigade van de gerechtelijke politie van Inezgane heeft dinsdag vier personen doorverwezen naar het parket voor een abortus die uitliep op een drama.

Het gaat om twee vrouwen, een arts die eigenaar is van een privé-kliniek, en een vierde persoon van wie de functie niet wordt gespecificeerd. Alle vier worden verdacht van betrokkenheid bij de uitvoering van een abortus die tot de dood van de vrouw leidde. Er staan hun zware straffen te wachten, aldus het de Nationale veiligheidsdienst (DSGN) in een verklaring.

Lees ook: Debat over abortus laait op in Marokko

Volgens het voorlopige onderzoek onderging de vrouw afgelopen zaterdag een illegale abortus in een huis in de stad Inezgane, op verzoek van één van de verdachten. Het slachtoffer werd vervolgens naar de privékliniek van de gearresteerde arts gebracht. Hij probeerde haar te behandelen maar kon het bloeden niet stoppen. De jonge vrouw werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed onmiddellijk na aankomst.

Lees ook: Dood Marokkaans meisje (15) doet debat over abortus heropleven

Er is een onderzoek ingesteld om de omstandigheden van haar dood vast te stellen en alle betrokken personen te identificeren. De drie verdachten zijn in hechtenis genomen en tegen de arts loopt een gerechtelijk onderzoek onder toezicht van het bevoegde parket.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team