Zoeken

Succesvolle industriezone Kenitra wordt uitgebreid

15 december 2020 - 09:40 - Economie

©

De zogenoemde Industriële Acceleratie Zone (ZAI) van Kenitra gaat worden uitgebreid. Hiervoor is vorige week in Casablanca een overeenkomst ondertekend door de minister van Industrie, Handel en Groene en Digitale Economie, Moulay Hafid Elalamy en de directeur-generaal van het bedrijf CDG, Abdellatif Zaghnoun.

Het gaat om een uitbreiding van de ZAI in de gemeente Ameur Saflia, in de provincie Kenitra. Om het project in gang te zetten heeft de minister een overeenkomst met CDG ondertekend. Een dochteronderneming van CDG, genaamd MEDZ, gaat de ontwikkeling aansturen op het gebied van planning en marketing.

Elalamy meldde na de ondertekening dat de PSA Automotive Group, die sinds de opening van de zone in 2012 daar al actief is, opdrachten biedt aan meer dan 60 Marokkaanse leveranciers van auto-onderdelen. Volgens de minister heeft de automobielsector in Marokko een hoge vlucht genomen nu er ook steeds meer auto-onderdelen in het koninkrijk worden ontworpen en geproduceerd.

In 2019 heeft de industriezone in Ameur Saflia 5821 Marokkanen van een baan voorzien. Dit resultaat heeft de verwachting van 5000 geplande arbeidsplaatsen ruim overtroffen. Zaghnoun benadrukte dat de uitbreiding van de zone aan nog meer bedrijven en investeerders de mogelijkheid biedt om gebruik te maken van faciliteiten die voldoen aan internationale normen, qua prijs concurrerend zijn, en die zijn aangesloten op een goede infrastructuur.

In de ZAI in de provincie Kenitra, die in 2012 werd ingehuldigd, zijn momenteel 49 bedrijven actief die een totale investering van meer dan 20 miljard dirham vertegenwoordigen. Tot nu toe heeft de industriezone 36.571 banen opgeleverd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team