Zoeken

Marokko produceert 16 miljoen mondkapjes per dag

12 november 2020 - 21:00 - Economie

©

Door de dynamiek van 60 textielfabrieken, gespecialiseerd in de vervaardiging van mondkapjes, slaagt Marokko erin om 16 miljoen mondmaskers per dag te vervaardigen. Deze informatie werd meegedeeld door de minister van Industrie, Handel en Groene- en Digitale Economie.

Minister Moulay Hafid Elalamy beantwoordde daarmee een centrale vraag in de Kamer van Volksvertegenwoordigers: "Wat is de strategie van het ministerie om de aanhoudende repercussies van de coronacrisis te boven te komen?" Afgezien van het redelijk comfortabele vermogen om mondmaskers te maken, kon er dankzij de preventieve maatregelen van het ministerie, een herstel plaatsvinden van 93% van de banen in de industriële sector tijdens de maand juli.

In de farmaceutische sector werden de banen niet bedreigd, 97% van de banen in de automobielsector is gered en tevens 92% van de banen in de textiel- en ledersector. De minister benoemde ook de case van de enige fabriek in Marokko die gespecialiseerd is in de productie van ethanol. Ze produceren 240 hectoliter per dag van deze essentiële alcohol voor de productie van ontsmettingsmiddelen, meldt l’Opinion.

Met betrekking tot beademingstoestellen zegt minister Elalamy dat er tot nu toe 500 zijn geproduceerd. Maar hij verzekert dat het inmiddels mogelijk is om tot "1000 beademingsapparaten per week te produceren".

Hij sloot zijn presentatie over de digitalisering van de overheid af met de mededeling dat de 30 administraties die eerder gebruik maakten van het digitale bestelbureau en de elektronische handtekening, in zes maanden tijd gestegen zijn tot 900, aldus dezelfde bron.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team