Zoeken

IMF bezorgd over uitspraken Benkirane

30 augustus 2012 - 18:00 - Economie

©

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft aan Marokko uitleg gevraagd na de uitspraken van Premier Abdelilah Benkirane op 13 augustus in het Parlement. Benkirane vertelde toen te hebben geërfd "verkeerde cijfers", gebaseerd op "fragiele veronderstellingen" en "haastige voorspellingen".

Idriss Azami Al Idrissi, minister van Begroting, meent nochtans dat noch het IMF noch een andere internationale organisatie, aan Marokko opheldering heeft gevraagd over de begrotingswet 2011.

De cijfers opgenomen in deze wet zijn gekend bij alle internationale monetaire instellingen, en zijn gebaseerd op nationale en internationale rapporten. Ze kunnen dus niet in twijfel worden getrokken, volgens Azami die zo de verklaringen van zijn baas tegenspreekt.

Een econoom geciteerd door Libération meent te weten dat "de internationale financiële autoriteiten het populisme van Benkirane weinig appreciëren. Dergelijke uitspraken worden serieus genomen omdat ze ernstige gevolgen hebben".

Het IMF, had onlangs een kredietlijn van 6,2 miljard dollar aan Marokko verleend. In een nota bevestigde de instelling dat Marokko over een "gezond economisch beleid" beschikt en dat her land erin was geslaagd "de gevolgen van de economische wereldcrisis te verzachten".

De tegenstrijdige verklaringen van ministers van regering Benkirane over de financiële situatie van Marokko, zorgen sinds korte tijd voor onenigheden binnen het bestuur.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team