Zoeken

Jonge Imane (14) overleden door medische fouten in België

7 november 2017 - 18:20 - Marokkanen in het buitenland

©

Imane Jellal is het slachtoffer geworden van een medische fout in België. Het 14-jarig meisje overleed omdat de dokters dachten dat ze "komedie speelde".

De Belgische justitie heeft besloten dat het academische ziekenhuis Saint-Luc in Brussel en twee dokters zich voor de rechter zullen moeten verantwoorden voor de dood van het meisje.

Imane overleed in juni 2011. Ze ging net 15 worden. In het midden van de nacht kreeg het tienermeisje plots ernstige buikkrampen en begon over te geven. Een dokter werd erbij gehaald en vertelde aan de ouders dat hun dochter waarschijnlijk appendicitis had. Hij raadde de ouders aan om haar met spoed naar het ziekenhuis te brengen.

Na uren wachten op de spoedafdeling onthulden een echografie en een gynaecologisch consult een ontsteking van een eierstok. De kinderarts besloot Imane naar huis te sturen ook al kon ze bijna niet lopen van de pijn. De arts oordeelde dat ze komedie speelde en dat de pijn psychologisch was omdat ze de volgende dag examens had.

Imane keerde naar huis in een rolstoel en kreeg Motilium en pijnstillers voorgeschreven. Eenmaal thuis verergerde de situatie. Een tweede dokter werd erbij geroepen maar vond niets zorgwekkend en schreef haar gewoon drie dagen rust voor.

De volgende nacht besloten Khadija en Mohamed hun dochter naar een ander ziekenhuis te brengen. Imane werd er met spoed geopereerd maar het was al te laat. Ze stierf aan een septische shock als gevolg van een algemene infectie veroorzaakt door peritonitis.

Haar ouders voelen zich verantwoordelijk voor wat er gebeurde. Ze vertrouwden blindelings in de dokters. Het academische ziekenhuis Saint-Luc weigert zich over de zaak uit te spreken. Het ziekenhuis en de twee dokters werden aangeklaagd voor doodslag.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team