Zoeken

Belgisch-Marokkaanse Imam Iliass Azaouaj onthoofd door Islamitische Staat

8 september 2014 - 20:34 - Marokko

©

Iliass Azaouaj, een Belgische Imam van Marokkaanse afkomst, zou zijn onthoofd door strijders van de Islamitische Staat, vanwege collaboratie met de vijand. Azaouaj was naar Syrië vertrokken met het voornemen om jonge Belgische Syriëgangers terug te halen.

De jonge Imam werd er door leden van de Islamitische Staat van verdacht samen te werken met de Belgische en Marokkaanse inlichtingendiensten. Dat melden Belgische media vandaag.

Iliass Azaouaj is geen onbekende in België. Het verscheen vorig jaar in een filmpje met Joëlle Milquet, de voormalige Belgische minister van Binnenlandse Zaken. Hij was ook zeer actief op sociale netwerken zoals Twitter, Facebook en zelfs YouTube.

Over zijn rol in Syrië heerst onduidelijkheid. De Belgische autoriteiten verdenken hem ervan in de rangen van IS te zijn gaan vechten na zijn aankomst in Syrië, terwijl hij was vertrokken om jonge Syriëgangers over te halen om terug naar België te keren.

Begin juli deden er reeds geruchten de ronde over de dood van de 23-jarige Imam. Iliass Azaouaj werd opgeleid in de Al Khalil moskee in de Brusselse wijk Molenbeek. Zijn laatste bericht op Twitter dateert van 3 juni.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team