Zoeken

Marokkanen naar ziekenhuis vanwege hongerstaking in België

28 november 2014 - 15:54 - Wereld

©

In de Belgische hoofdstad Brussel zijn illegale migranten, waaronder een aantal Marokkanen, die een tiental dagen geleden in hongerstaking gingen, naar het ziekenhuis overgebracht.

De Belgische autoriteiten melden dat hun gezondheidstoestand sinds 17 november, dag waarop ze in hongerstaking gingen, erg is verslechterd.

De beweging verzamelt ruim 200 mensen, waaronder vrouwen en kinderen uit Marokko. Samen protesteren ze tegen de "onmenselijke omstandigheden" waarin ze leven.

"Deze hongerstaking is een schreeuw van wanhoop, onze laatste redmiddel, omdat de demonstraties, marsen en sit-ins die we hebben georganiseerd om de Belgische bevolking te mobiliseren, geen verandering brachten. We willen met deze actie onze legalisatie verkrijgen en een einde maken aan onze precaire - en soms jaren durende - leefomstandigheden in België". Zo sprak een Marokkaanse hongerstaker de Belgische media toe.

Volgens hem wordt de situatie van de hongerstakers met de dag erger en zijn er geen gesprekken aan de gang met de Belgische autoriteiten. Hij vreest dat nog meer stakers naar het ziekenhuis zullen moeten.

Bladna.nl