Zoeken

België levert verplicht bijstand aan Ali Aarrass

13 september 2014 - 22:16 - Wereld

©

Het is een kleine overwinning voor de Belgisch-Marokkaan Ali Aarrass, die sinds 2008 in Marokko gevangen wordt gehouden voor zijn vermeende deelname aan de terreurgroep van Abdelkader Belliraj.

Het hof van beroep in Brussel heeft afgelopen donderdag bevestigd dat de gevangene recht heeft op een wekelijkse bezoek van het Belgische consulaat in Marokko. Het recht van de burgers op consulaire bescherming en bijstand wordt namelijk in verschillende door België ondertekende verdragen gegarandeerd.

Indien het besluit niet wordt nageleefd, zal de Belgische staat 100 euro per dag betalen in de maand die volgt op de uitspraak van de rechter.

De veroordeling van de Belgische Staat volgt op een klacht ingediend door de advocate van Ali Aarass, die zegt mishandeld te worden in de gevangenis.

Ali Aarass werd in 2008 in Melilla gearresteerd en aan Marokko uitgeleverd. Hij werd veroordeeld voor terrorisme en deelname aan het terreurnetwerk van Abdelkader Belliraj, Belgische Marokkaan die volgens Marokko het brein was achter een terreurcel dat in februari 2008 in het land werd opgerold.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team