Zoeken

Imad Ben uit Borgerhout redde al 2000 mensen uit Oekraïne

8 mei 2022 - 19:40 - Wereld

©

De 35-jarige Imad Ben zit al twee maanden in Oekraïne, waar hij ruim 2000 burgers uit oorlogsgebieden haalde. De humanitaire hulpverlener biedt in Oekraïne voedselhulp, hij zorgt voor bussen en zelfs voor een privéjet als dat nodig blijkt te zijn.

Imad Ben is niet de eerste Belg die zich inzet om Oekraïners te hulp te schieten sinds het begin van de oorlog. Veel mensen toonden zich immers bereid om op allerlei manieren te helpen. Maar Imad gaat daarin een stapje verder. Op eigen initiatief, ondersteund door donaties, is hij reeds sinds 7 maart actief in Oekraïne.

Lees ook: Marokkaanse student gedood door Russisch leger in Oekraïne

De Antwerpenaar is niet aan zijn eerste humanitaire missie toe, het bieden van hulp aan slachtoffers ligt hem namelijk nauw aan het hart. Zo ging hij eerder naar Bosnië, Somalië, de Gazastrook en haalde hij immigranten uit het water bij het Griekse eiland Lesbos.

Lees ook: Roemenië helpt Marokkaanse studenten in Oekraïne

Imad Ben schakelde in Oekraïne een busmaatschappij in en werkt er samen met lokale vrijwilligers die hem bijvoorbeeld helpen bij het plannen van de routes. Hij slaagde er inmiddels in om 2000 mensen uit belegerde gebieden te halen en in veiligheid te brengen. Om drie zwaargewonden het land uit te krijgen zorgde hij zelfs voor een privéjet.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team