Zoeken

Ilyes Housni: Qatar wil Marokko te snel af zijn

21 september 2023 - 17:00 - Sport

©

Marokko ziet de Frans-Marokkaanse belofte Ilyes Housni graag komen. De speler is nu echter voor een seizoen uitgeleend aan Al-Sadd Doha in Qatar, waar hij gemakkelijk de Qatarese nationaliteit zou kunnen krijgen.

Zal Ilyes Housni kiezen voor Qatar als sportnationaliteit? Zijn vertrek naar Al-Sadd Doha roept vragen op. Volgens diverse bronnen gespecialiseerd in Marokkaans voetbal zou de PSG-aanvaller hebben ingestemd om deel uit te maken van het project om een sterk nationaal team voor het emiraat op te bouwen. Hij zou dus de Qatarese nationaliteit kunnen krijgen. De ondertekening door de 18-jarige bij de club uit Doha zou de eerste stap zijn. Hoewel verwacht wordt dat hij aan het einde van het seizoen terugkeert naar PSG, wordt een verandering van sportnationaliteit voor de jonge speler niet uitgesloten. Als dit gebeurt, zou Marokko een unieke aanvaller verliezen.

Lees ook: Marokko verslaat Spanje: Youssef Enriquez Lekhedim (Yusi) kiest Marokkaans elftal

Housni werd op 14 mei 2005 in het Franse Créteil geboren uit Marokkaanse ouders. Hij heeft zowel de Marokkaanse als de Franse nationaliteit. Marokko heeft zijn zinnen op hem gezet. Zijn vader sluit niet uit dat hij zich bij de Atlas Leeuwen zou voegen. Ook Frankrijk toont interesse in de jonge speler. Hij maakte in augustus 2021 zijn debuut voor het Franse U17-team. Tijdens zijn deelname aan het toernooi in Limoges met het Franse U18-team scoorde hij tegen Schotland en Polen. In de wedstrijd tegen Duitsland op 24 maart 2023 maakte hij indruk met een dubbelslag. De wedstrijd eindigde met een 4-3 overwinning voor Frankrijk.

Lees ook: Frans talent Amine Adli verkiest Marokkaans elftal

De jonge speler heeft een contract bij PSG tot 2026. Hij kwam in 2017 bij de vooropleiding van de Parijse club vanuit Paris FC. Ilyes maakte veel indruk in de Youth League, de Champions League voor jongeren. Hij droeg bij aan de kwalificatie van PSG voor de achtste finales met 8 doelpunten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team