Zoeken

Ilyes Housni kiest voor Marokko

4 januari 2023 - 12:00 - Sport

©

Ilyes Housni, de Marokkaans-Franse speler die onlangs zijn eerste profcontract bij PSG tekende, verwacht een telefoontje van de Marokkaanse voetbalbond (FRMF) om het shirt van de Atlas Leeuwen te mogen dragen.

Ilyes Housni speelt momenteel voor het Franse jeugdelftal maar droomt ervan de Marokkaanse kleuren te gaan verdedigen. Hij wacht enkel op een telefoontje van de FRMF om zich definitief uit te spreken over zijn sportieve nationaliteit.

Lees ook: Chahine van Bohemen verkiest Marokko boven Nederland

"We wachten momenteel op een telefoontje van de Marokkaanse voetbalbond. Ook al draagt mijn zoon momenteel het shirt van de Franse nationale ploeg, hij houdt van Marokko en het zou een eer voor hem zijn om het shirt van de Marokkaanse nationale voetbalploeg te dragen", verklaarde zijn vader Abdellatif Housni in een gesprek met de Marokkaanse sportmedia Al Mountakhab.

Lees ook: Bilal El Khannouss verkiest Marokko boven België (video)

Onlangs tekende de 17-jarige middenvelder een contract tot 2026 bij PSG. Hij was in 2017 van Paris FC overgekomen naar het trainingscentrum van de Parijse club. Met de U19’s scoorde hij in oktober onder meer zes doelpunten tegen Reims (9-0). Ilyes presteerde ook goed in de Youth League, de Champions League voor jongeren. Met 8 doelpunten hielp hij PSG te kwalificeren voor de 8e finale.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team