Zoeken

Ikram Bouabid, 21 en jongste gemeenteraadsvoorzitster in Marokko

19 september 2015 - 13:30 - Marokko

©

Ikram Bouabid is pas 21 en al gemeenteraadsvoorzitster in Marokko. Zij is ook de allereerste vrouw die de een gemeente in de provincie Benslimane voorzit.

De jonge politica werd begin september verkozen als gemeenteraadsvoorzitster van Tnine Toualaa, op 22 kilometer van Benslimane. Haar grootvader was in 1954 de eerste gemeenteraadsvoorzitter van Tnine Toualaa. Hij werd opgevolgd door zijn oom, die deze functie 23 jaar vervulde. Ook de vader van Ikram hield deze functie gedurende 18 jaar.

Ikram, lid van de FFD partij net zoals de rest van haar familie, vertelde aan Al Yaoum 24 dat ze veel steun had gekregen van haar vader maar ook van de lokale bevolking. Zij werd verkozen met 10 stemmen op 15.

Ikram Bouabid is de jongste van acht kinderen. Zij heeft een diploma management en bedrijfsbeheer en studeert nog aan de universiteit van Mohammedia. Tijdens haar termijn wil ze vooral aandacht geven aan de komst van drinkwater naar de dorpjes in haar regio en de bouw van een school. Ze wil ook de ontwikkelingsprojecten die door haar vader werden gelanceerd voortzetten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team