Zoeken

Fatima: "Mijn man gooide me in een waterput om opnieuw te kunnen trouwen"

25 oktober 2015 - 22:40 - Gemeenschap

©

Fatima, 33 en moeder van vier kinderen, werd door haar man in een waterput gegooid omdat hij opnieuw wilde trouwen. Ze overleefde wonderlijk en vertelde haar verhaal aan Femmes du Maroc.

De jonge vrouw werd op haar zestiende door haar ouders aan een veel oudere neef uitgehuwelijkt. Ze had al vier kinderen toen haar man besloot dat hij opnieuw wilde trouwen. Hij wist dat hij geen twee gezinnen kon onderhouden en besloot daarom zijn eerste vrouw te vermoorden...

Fatima was zich van niets bewust. Ze vertrouwde haar man en hoewel polygamie een normale zaak was in haar dorpje scheen haar man daar geen interesse voor te hebben.

Een avond, nadat ze haar kinderen in bed had gestoken, vertelde hij haar dat de buren jaloers waren en daarom shor (zwarte magie) bij hen hadden gedaan. Om dat te bestrijden moesten ze samen naar een waterput om er kruiden in te gooien. Fatim ging de volgende nacht in alle stilte met haar man naar de waterput. Toen ze op vraag van haar man de kruiden in het water wilde gooien duwde hij haar in de put.

Fatima raakte bewusteloos nadat ze met haar hoofd tegen een steen viel. Gelukkig voor haar was de put bijna droog. Toen ze bij bewustzijn kwam riep ze om hulp, maar die kwam niet. Een buurvrouw aan wie ze de avond ervoor had gevraagd om op haar kinderen te passen, maakte zich zorgen en ging met haar oudste zoon naar haar op zoek. Ze vonden haar in de put en gingen hulp halen.

Fatima werd naar het ziekenhuis gebracht met een gebroken arm en hoofdletsel. Ze vertelde aan haar vader en broers wat er was gebeurd maar ze geloofden haar niet. En ook al was het waar, dan nog weigerden ze aangifte te doen tegen haar man én neef. Ze vroegen haar om hem te vergeven en terug naar huis te keren. Fatima was bang maar ging terug naar haar man.

Zodra ze thuis was ging het mis. Haar man mishandelde haar herhaaldelijk en vertelde haar waarom hij haar had willen vermoorden. Om opnieuw te trouwen... Hij vertrok enkele maanden later en vestigde zich in een ander dorp waar hij opnieuw trouwde. Fatima bleef in haar dorpje maar werd door haar familie verstoten. Ze probeert nu zo goed mogelijk voor haar vier kinderen te zorgen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team