Zoeken

Ikea sleept Vlaams Belang voor de rechter

17 november 2022 - 12:00 - Wereld

©

Ikea België vroeg maandag aan Vlaams Belang onmiddellijk te stoppen met het gebruik van het merk en de huisstijl. Omdat daar geen gehoor aan werd gegeven stapt de wereldwijde franchisegever en eigenaar van het Ikea-merk naar de rechter.

Vlaams Belang lanceerde maandag "het Ikea-plan" op een persconferentie. De nieuwe Zweedse regering wil de immigratieregels verstrengen. Vlaams Belang vertaalde een aantal van die Zweedse plannen naar "vijftien bouwpakketten waarmee de regering onmiddellijk aan de slag kan gaan". Daarbij gebruikt het Vlaams Belang ook de naam Ikea en de huisstijl van de multinational.

Lees ook: Mooi gebaar van Ikea voor moslims Duitsland (video)

Ikea liet maandag meteen weten dit af te keuren en vroeg de extreem rechtse partij om te stoppen met het gebruik van het merk. Inmiddels heeft het bedrijf ook beslist juridische stappen te zetten tegen de partij. Ze beschouwen het plan als een inbreuk op de handelsmerken en huisstijl van Ikea, schrijft Het Nieuwsblad.

Lees ook: Vlaams Belang krijgt harde kritiek voor fotomontage met Amir Bachrouri

"Die mogen nooit gebruikt worden op een manier die mensen doet denken dat het merk Ikea achter iets staat terwijl dat niet zo is. Wij keuren het gebruik van de Ikea-handelsmerken en huisstijl in de communicatie voor politieke doeleinden van de partij resoluut af," meldt Ikea in een persbericht. "Aangezien dit nu een zaak voor de rechtbank is, kunnen we verder geen commentaar geven omdat we ons niet in het rechtsproces willen mengen", aldus de Zweedse meubelgigant.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team