Zoeken

Liedje ’Ik haat Israël’ op Mawazine festival

16 mei 2014 - 20:48 - Cultuur

©

De Egyptische zanger Shaaban Abdel Rahim aka Chaaboula, is van plan om zijn liedje ’Ana Bakrah Israël’ (Ik haat Israël) op het volgende Mawazine festival in Rabat te zingen.

Na zijn aanwezigheid op Mawazine 2014 te hebben bevestigd, liet Chaaboula weten dat het eerste liedje dat hij in de Marokkaanse hoofdstad gaat zingen ’Ana Bakrah Israël’ zal zijn.

De populaire zanger staat al een tiental jaar bekend om zijn felle kritiek over het Israëlisch beleid jegens het Palestijns volk.

Ana Bakrah Israël werd herhaaldelijk aan de kaak gesteld door Joodse organisaties. Onlangs werd Chaaboula nog van antisemitisme beschuldigd.

Volgens Afriquinfos staat het liedje in strijd met de boodschap van vrede en harmonie van het Marokkaans muziekfestival.

Update 19 mei 2014

Mawazine-organisator Maroc Cultures heeft laten weten dat Chaaboula uiteindelijk niet aanwezig zal zijn op het Marokkaans muziekfestival. In een verklaring schrijft Maroc Cultures dat van de deelnemers een boodschap van vrede, liefde en respect wordt verwacht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team