Zoeken

Ihattaren terug op trainingsveld bij Ajax

4 augustus 2022 - 20:20 - Sport

©

Sinds dinsdag traint Mohamed Ihattaren weer bij Ajax. De club heeft in een persbericht laten weten dat de aanvallende middenvelder gestart is met een individueel trainingsprogramma om fysiek fit te blijven.

De 20-jarige Ihattaren kende een sterke start tijdens de voorbereiding, maar miste de derde oefenwedstrijd tegen Lokomotiva Zagreb en ontbrak vervolgens ook in de selectie van Ajax voor het trainingskamp in Oostenrijk. De club verklaarde de afwezigheid van de speler door te zeggen dat Ihattaren ’niet fit’ was. Zijn afwezigheid bleek later met privéproblemen te maken te hebben, al ontkent Ihattaren zelf dat zijn afwezigheid iets met bedreigingen te maken had. Dinsdag deelde hij een selfie op Instagram met het bijschrift: "Back in business."

Lees ook: Mohamed Ihattaren bedreigd na daten meisje?

Voorafgaand aan een benefietduel met Sjachtar Donetsk tegenover Ziggo Sport, zei technisch manager Gerry Hamstra vorige week nog dat het niet duidelijk was wanneer Ihattaren terug zou keren bij de selectie. "Laat ik duidelijk zijn dat we allemaal bezorgd zijn om Mo. Natuurlijk zijn we een voetbalclub, maar sommige dingen gaan verder dan voetbal. We zijn als club heel begaan met Mo en zijn in directe lijn in contact met hem. Hopelijk gaat het snel weer de goede kant op", aldus Hamstra in het AD.

Lees ook: Ihattaren slachtoffer van ’bedreigingen en intimidatie’

Mohamed Ihattaren is deze week begonnen aan een individueel trainingsprogramma om fysiek fit te blijven en gaat komende weken in gesprek met Ajax over het vervolgtraject. Ajax huurt de middenvelder sinds begin dit kalenderjaar van Juventus, maar gaf de middenvelder voor het komende seizoen nog geen vast rugnummer. Vorig seizoen voetbalde hij met nummer 27.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team