Zoeken

Ibtissam Bensetti bij 100 meest inspirerende vrouwen ter wereld

30 november 2022 - 20:00 - Marokko

©

Ibtissam Bensetti, General Manager van DOOC, een dochteronderneming van de OCP Group, behoort tot de "100 Inspirational Women in Mining 2022" en is daarmee de eerste Marokkaanse vrouw en de eerste werknemer van OCP Group, die in de ranglijst wordt opgenomen.

De ranking, bekend als de WIM100, wordt om de twee jaar gepubliceerd door Women in Mining UK, een vrijwillige non-profitorganisatie die zich inzet voor de bevordering van de werkgelegenheid, het behoud en de emancipatie van vrouwen in de mijnbouwsector. "De lijst huldigt de bijdragen van vrouwen in de wereldwijde mijnbouwindustrie, ongeacht hun functie, senioriteitsniveau en locatie", aldus een verklaring van de mijnbouwgroep.

Lees ook: Amina Zakhnouf bij invloedrijkste jongeren in Afrika

Ibtissam Bensetti trad in 2012 in dienst bij OCP Group, in een tijd dat de sector werd gedomineerd door mannen. Vandaag staat ze aan het hoofd van DOOC SA, dat gespecialiseerd is in advies op het gebied van industriële activiteiten, veiligheid, operationele excellentie en duurzame ontwikkeling. Ze wordt erkend voor haar leiderschapsvaardigheden in de OCP-gemeenschap.

Gedurende haar hele carrière begeleidde Ibtissam Bensetti de transformatie door haar teams, en in het bijzonder haar vrouwelijke medewerkers, meer macht te geven. Ze zet zich in om de ontwikkeling van vrouwelijk talent bij OCP te ondersteunen en hun aantal in managementfuncties te vergroten.

Lees ook: Zes Marokkaanse vrouwen bij meest uitzonderlijke vrouwen in Afrika

Ibtissam Bensetti toonde zich verheugd over de erkenning en zei erg blij te zijn met de selectie voor de WIM100. "Er is geen enkel ondoordringbaar fort, alleen maar slecht aangevallen burchten", aldus Bensetti. "Vrouwen kunnen de normen uitdagen en een carrière nastreven in elke sector. Ik moedig meer vrouwen aan om in de mijnbouw te gaan werken."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team