Zoeken

Ibn Battuta’s moderne opvolger Karim Mosta in Turkije aangekomen

24 april 2024 - 14:00 - Sport

©

De Marokkaanse avonturier Karim Mosta heeft afgelopen zondag een tussenstop gemaakt in Istanbul als onderdeel van zijn indrukwekkende fietstocht van Casablanca naar Peking, een route die meer dan 15.000 kilometer beslaat.

Karim Mosta, die hartelijk werd ontvangen door El Mehdi Rami, de Marokkaanse Consul-Generaal in Istanbul, kwam in Turkije aan vanuit Bulgarije. Dit markeerde de negende etappe van zijn reis, die hij in februari is gestart.

Lees ook: Karim Mosta: op 69-jarige leeftijd een fietstocht van 16.000 km door 16 landen

Tot nu toe heeft de 69-jarige atleet bijna 5000 kilometer afgelegd en acht landen doorkruist, met name Marokko, Spanje, Frankrijk, Italië, Slovenië, Kroatië, Servië en Bulgarije. Hij verwacht dat zijn tocht naar de Chinese hoofdstad ongeveer acht maanden in beslag zal nemen. Karim mosta is de Turkse grens overgestoken bij de stad Edirne, waar hij naar eigen zeggen een warm welkom heeft gekregen van de lokale bevolking, die grote belangstelling toonde voor zijn fietsavontuur.

Karim Mosta haalt inspiratie uit de legendarische Marokkaanse ontdekkingsreiziger Ibn Battuta, die negen eeuwen geleden dezelfde reis maakte. De tweevoudig wereldkampioen ultra-marathon wil tijdens zijn reis de Marokkaanse cultuur promoten en de Marokkaanse vlag trots dragen in de verschillende landen die hij bezoekt.

Lees ook: Karim Mosta fietste in 89 dagen van Amsterdam naar Dakar

De 70-jarige fietser, die in 2022 bijna 6000 kilometer aflegde van Amsterdam naar Dakar en eerder 8000 kilometer fietste naar Mekka voor een pelgrimstocht, promoot met zijn reizen de voordelen van fietsen en sporten voor de gezondheid. Mosta heeft aan maar liefst 165 endurance races deelgenomen, waaronder 29 keer de Marathon des Sables.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team