Zoeken

Karim Mosta (68) fietst van Amsterdam naar Dakar

7 augustus 2022 - 17:00 - Wereld

©

De Marokkaanse atleet Karim Mosta, tweevoudig winnaar van de wereldbeker ultramarathon, kwam donderdagavond in Dakar aan na de laatste etappe van zijn fietstocht vanuit Amsterdam naar de Senegalese hoofdstad.

De 68-jarige sportliefhebber werd bij zijn aankomst hartelijk verwelkomd door leden van de Marokkaanse gemeenschap in Senegal. Hij heeft een traject afgelegd van zo’n 6000 km vanuit Amsterdam, via België, Frankrijk, Spanje, Marokko en Mauritanië. "Vandaag komt er een einde aan mijn sportief avontuur dat in het teken staat van ’Samen tegen alle vormen van geweld’, en op 8 mei van start is gegaan," aldus Mosta in een verklaring aan persagentschap MAP.

Lees ook: Fietsende jongeren uit Molenbeek bijna in Marokko

Karim Mosta is blij dat hij de uitdaging, die bijna drie maanden in beslag heeft genomen, is aangegaan en tot een goed einde heeft kunnen brengen. "Tijdens mijn avontuur heb ik ervan genoten mensen uit verschillende landen te ontmoeten, met hen in gesprek te gaan en hun steun te voelen", zegt hij. "De lange reis werd door veel mensen gevolgd en daarom heb ik alle belangrijke momenten en details van dit avontuur gedeeld op sociale media, zodat de mensen die mij volgen de ervaring mee hebben kunnen beleven."

Lees ook: Abderrazzak rijdt 1433 km met zonnefiets naar Sahara

Karim Mosta nam al deel aan 165 raids en aan 29 edities van de Marathon des Sables. Hij heeft ook vijf keer rond de wereld gelopen en verbond in 2019 Casablanca met Mekka. Hij heeft daarnaast ook hardgelopen in het hoogste gedeelte van de Himalaya (5200 m), het heetste deel van Death Valley (60°C) in de Verenigde Staten, in het hoogste meer ter wereld (het Titicacameer in Peru), in verschillende woestijnen en in het Amazonewoud.

Bladna.nl