Zoeken

Spanje: eerbetoon aan Marokkaans koppel dat omkwam bij explosie

25 mei 2023 - 18:00 - Wereld

©

Tientallen mensen verzamelden zich dinsdag in de wijk Torre de Paramos in het Spaanse Pontevedra de Tui om hulde te brengen aan Abdelkhalek en Zhour, een Marokkaans echtpaar dat vijf jaar geleden omkwam bij een explosie in een illegale opslagplaats.

De inwoners van de gemeente kwamen bijeen in het Parque del 23 de mayo om hulde te brengen aan de twee slachtoffers van de explosie, die schade aanrichtte aan meer dan 400 woningen en 76 voertuigen, en lichamelijk letsel veroorzaakte bij 36 personen. Er werd een minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis van de overledenen en er werden bloemenkransen gelegd op hun graven, meldt Europa Press.

Lees ook: Marokkaans koppel omgekomen bij ontploffing vuurwerkopslagplaats in Spanje

Het Marokkaanse echtpaar Abdelkhalek en Zhour, die vijf jaar geleden bij de tragedie omkwamen, lieten twee jonge kinderen achter. De loco-burgemeester van Tui, Rafael Estévez, bedankte het stadhuis voor de wederopbouw en de herstelwerkzaamheden aan de getroffen woningen, die 3,5 miljoen euro hebben gekost.

Salvador García, de woordvoerder van de slachtoffers van de explosie, roept op tot gerechtigheid en benadrukt dat "de juridische strijd" om Francisco GL veroordeeld te zien worden "tot het einde" zal worden gevoerd. Hij is de enige persoon die van de gebeurtenissen wordt beschuldigd en was verantwoordelijk voor het magazijn dat in mei 2018 ontplofte.

Lees ook: Bij ontploffing omgekomen Marokkaans koppel naar Marokko gerepatrieerd

Francisco GL wordt beschuldigd van doodslag en roekeloosheid. Het openbaar ministerie heeft een gevangenisstraf van 14 jaar geëist, een schadevergoeding van miljoenen euro’s en een verbod om met vuurwerk te werken, maar voorlopig is er nog geen datum vastgesteld voor zijn proces.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team