Zoeken

Honderden Syrische vluchtelingen proberen grens Melilla te forceren

15 februari 2014 - 17:05 - Marokko

©

Ruim 200 Syrische vluchtelingen hebben op donderdag rond 19 uur getracht de grensovergang van Bni Nsar illegaal over te steken. Het is de eerste keer dat Syrische vluchtelingen gezamenlijk Melilla proberen binnen te komen.

Om de situatie onder controle te houden hebben de Spaanse en Marokkaanse politie de grensovergang twee uur lang gesloten gehouden. De Syrische vluchtelingen werden naar Marokko teruggestuurd.

Volgens lokale bronnen wensten de Syriërs, hun familie’s aan de andere kant van de grens terug te vinden. Aan de Spaanse kant werden ze opgewacht door een twintigtal familieleden.

In Nador zouden ruim 1500 Syriërs wachten om de grens over te steken. De meesten komen uit Homs. Sommigen van hen proberen de grens te passeren door zich als Marokkanen voor te doen.

Communicatieminister Mustapha El Khalfi liet eerder deze week tevens weten dat migranten vorig jaar 41 pogingen ondernamen om de grenzen met Sebta en Melilla te forceren. Ruim 30.000 mensen steken dagelijks de grens met Melilla over.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team