Zoeken

Wedstrijd Marokko-Algerije: FIFA bestraft Marokkaanse supporters

10 februari 2022 - 11:00 - Marokko

©

Wereldvoetbalbond FIFA heeft Marokkaanse supporters zware sancties opgelegd voor homofobe uitlatingen tegenover andere fans tijdens de wedstrijd Marokko-Algerije in de kwartfinales van de Arab Cup.

Op 11 december speelden Marokko en Algerije tegen elkaar in de kwartfinales van de Arab Cup, in een wedstrijd die leek op een derby en die eindigde in een zege voor de Fennecs (3-5). Gedurende deze wedstrijd deden Marokkaanse fans een aantal zeer misplaatste homofobe uitlatingen naar Tunesische fans die waren gekomen om Algerije te steunen, aldus World XI.

Lees ook: Arab Nations Cup: Marokko verliest van Algerije

Voor deze handelingen kregen de supporters een straf van de FIFA opgelegd. De wereldvoetbalbond besloot de fans van de Atlas Leeuwen tijdens de play-offs tegen de Democratische Republiek Congo uit de tribunes achter de doelen te weren, aldus Hanif Ben Berkane.

Lees ook: Arab Cup: dit is de bonus voor Marokko als ze Algerije verslaan

Marokko trachtte zich hiertegen te verdedigen door aan de FIFA te verklaren dat het woord "Aataya" niet beledigend is maar als een verwijt wordt opgevat. Het is in de Marokkaanse cultuur niet denkbaar dat mannen in aanwezigheid van vrouwen discriminerende woorden of woorden met een seksuele bijklank gebruiken. Deze argumenten zullen waarschijnlijk niet volstaan om de FIFA op andere gedachten te brengen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team