Zoeken

Marokkaanse voetbalbond sanctioneert voetbaltrainers

7 augustus 2021 - 12:00 - Sport

©

De trainer van Wydad Casablanca (WAC) is voor zes wedstrijden geschorst en heeft een boete van 50.000 dirham gekregen, wegens oncontroleerbaar gedrag en impulsiviteit tijdens de halve finale van de Trooncup in Marokko, tussen WAC en Moghreb Tetouan (MAT).

Het vonnis viel na een raadpleging van de tuchtcommissie van de Marokkaanse Voetbalbond (FRMF). Faouzi Benzarti is voor zes wedstrijden geschorst en heeft een boete van 50.000 dirham gekregen. De opgelegde sanctie is overeenkomstig de artikelen 2, 76, 86, 93 en 97 van het tuchtwetboek, aldus de tuchtcommissie in een verklaring die op de website van de FRMF is gepubliceerd.

Lees ook: Vahid Halilhodzic blijft bondscoach van Marokko

Tijdens de halve finalewedstrijd van de Beker van Marokko tussen zijn club, Wydad Casablanca (WAC), en Moghreb Tetouan (MAT), is Faouzi Benzarti het veld uitgezet wegens "zijn ongepaste gedrag, zijn overdreven protesten tegen de scheidsrechter en het feit dat hij het veld opkwam".

Mohamed Kamal van Moghreb Tetouan is voor één wedstrijd geschorst wegens het ontvangen van een rode kaart tegen WAC, volgens artikel 2-53 van het tuchtreglement. Beide teams kregen ook elk een boete van 2000 dirham voor de cumulering van kaarten.

Lees ook: Voorzitter Marokkaanse voetbalclub levenslang geschorst

De voorzitter van Youssoufia Berrechid, Noureddine Elbeidi, is voor vier wedstrijden geschorst met een boete van 20.000 dirham voor zijn "onsportief" gedrag tijdens de 27ᵉ dag van de voetbalcompetitie Botola Pro D1 "Inwi", waarin zijn club tegen AS FAR uitkwam.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team