Zoeken

Hit Radio stopt uitzending liedjes Saad Lamjarred

20 september 2018 - 12:40 - Cultuur

©

Hit Radio heeft op de boycot oproepen op social media gereageerd. Een actie tegen de uitzending van de liedjes van Saad Lamjarred, verdacht van meerdere seksuele delicten, boekte in de afgelopen dagen veel succes, voornamelijk op Twitter.

De Marokkaanse radiozender heeft daarom besloten om geen liedjes meer van de zanger uit te zenden. In Marokko wordt verwacht dat de andere radiozenders in de komende dagen hetzelfde besluit nemen.

Eergisteren verscheen de hashtag #Masaktach (ik zal niet zwijgen), op Twitter. Via de hashtag worden radiozenders, en met name Hit Radio, van medeplichtigheid beschuldigd omdat de liedjes van de zanger nog steeds worden uitgezonden. "Men kan het vermoeden van onschuld respecteren en fatsoen tonen door, tot de veroordeling, een vermeende verkrachter niet uit te zenden.", reageerde een jonge vrouw op Twitter.

Saad Lamjarred werd dinsdag terug vastgezet op besluit van het hof van beroep in Aix-en-Provence in Frankrijk. Hij wordt verdacht van een nieuwe seksuele misbruik in een hotel in Saint-Tropez.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team