Zoeken

Hicham Chakir verdacht van passieve omkoping

8 oktober 2022 - 13:00 - Marokko

©

Hicham Chakir, gemeenteraadslid uit Molenbeek met Marokkaanse roots die beschuldigd wordt van corruptie, is onder voorwaarden vrijgelaten.

De naam van de politicus is opgedoken in een witwaszaak. Hij werd op 22 september op de luchthaven van Brussel gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij een geval van corruptie door een ambtenaar en het witwassen van geld, meldt Belga.

Lees ook: Hicham Chakir aangehouden op luchthaven Zaventem

"Hij was op vakantie in het buitenland toen hij door de rechercheurs werd gecontacteerd. Hij liet toen duidelijk horen dat hij bereidt was mee te werken en keerde daarop terug naar België. Hij bracht zelf de rechercheurs op de hoogte van zijn terugkeer, waarna hij werd gearresteerd. Maar om duidelijk te zijn, hij was niet geboeid op het vliegveld," zegt zijn advocaat, Karim Sedad.

Lees ook: Man met minderjarige Marokkaanse gearresteerd op luchthaven Murcia

Terwijl de Raadkamer zijn voorlopige invrijheidstelling beval, ging het Brusselse Openbaar Ministerie tegen deze beslissing onder opschortende voorwaarden, in beroep. De Kamer van Inbeschuldigingstelling heeft vrijdag zijn voorwaardelijke vrijlating bevolen.

Bladna.nl