Zoeken

Inwoners Hay Mohammadi vertellen over instortingen (video)

12 januari 2021 - 13:20 - Marokko

©

Het drama dat op vrijdag 8 januari plaatsvond, is behoorlijk moeilijk voor de inwoners van Derb Moulay Cherif in Casablanca. Sommige bewoners zijn intussen teruggekeerd naar het risicovolle gebied.

Vervallen huizen in Casablanca hebben door de hevige regenval van de afgelopen dagen nog meer kans om in te storten. In de wijk Derb Moulay Cherif stortte een pand eind vorige week in. De buren zijn inmiddels teruggekeerd naar hun woningen met de angst dat hen hetzelfde overkomt.

Een 40-jarige vrouw, moeder van twee kinderen, logeert momenteel bij een familielid. Ze vertelt dat ze al eerder aan de bel had getrokken toen een stuk van het dak op haar was gevallen. Ze kreeg toen in het ziekenhuis twintig hechtingen. Met de medische verklaring ging ze naar de lokale overheid voor hulp om aan een andere woning te komen. "Ik heb niets van hen terug gehoord," vertelt de moeder.

Ook Murad is bang dat het gebouw waar hij met zijn ouders woont, gaat instorten. "Het huis is in de jaren twintig van de vorige eeuw gebouwd. Momenteel verkeert het in zeer slecht staat," vertelt hij aan Le360.

Vooral de lokale autoriteiten krijgen veel kritiek van de inwoners. Zij zouden niets aan hun moeilijke levensomstandigheden willen doen. Zo vertelt Saadia dat ze door de overheid wordt genegeerd.

Na de instorting van het pand op vrijdag werd één bewoner levend uit het puin gehaald. Drie lichamen van een koppel en hun zoon werden de volgende dag geborgen.

Bladna.nl