Zoeken

Haven Tanger klaar om wereld-Marokkanen te ontvangen

12 april 2022 - 20:40 - Marokkanen in het buitenland

©

De haven van de stad Tanger heeft verzekerd dat ze klaar is om het passagiersvervoer over zee met de haven van Tarifa onmiddellijk te hervatten.

Nadat de rederijen vrijdag toestemming kregen van de Marokkaanse Koopvaardij om hun activiteiten te hervatten, heeft de haven van de stad Tanger de gezondheids- en douanediensten laten weten dat ze klaar is om onmiddellijk van start te gaan. In reactie op deze mededeling heeft ook rederij FRS laten weten dat haar ferry, Tarifa Jet, beschikbaar is, meldt Europa Sur.

Lees ook: Officieel: bootverkeer tussen Marokko en Spanje wordt hervat

De Ceuta Jet van FRS en de Maria Dolores van Intershipping zouden pas op zaterdag 16 april beschikbaar zijn. Beide rederijen hebben laten weten dat ze wachten op instructies van de Spaanse autoriteiten om de diensten vanuit Tarifa te hervatten. De Havenautoriteit van de Baai van Algeciras heeft maandag een vergadering gehad met verschillende actoren om te beslissen over de datum van de hervatting, met inachtneming van gezondheidsmaatregelen met betrekking tot corona.

Het besluit van de Marokkaanse autoriteiten volgt op het bezoek van de Spaanse premier Pedro Sanchez aan Rabat op donderdag. Tijdens dat bezoek voerde hij gesprekken met Koning Mohammed VI. In de gezamenlijke verklaring ter bekrachtiging van de bijeenkomst, werd gemeld dat "het passagiersvervoer over zee tussen de twee landen onmiddellijk maar geleidelijk zal worden hersteld, totdat alle frequenties zijn opengesteld".

Lees ook: Derde jaar zonder Marhaba wordt "fataal" voor Algeciras

Marokko heeft op 13 maart 2020 zijn lucht-, land- en zeegrenzen gesloten om de verspreiding van het coronavirus te beperken. In 2020 heeft het koninkrijk de operatie Marhaba geannuleerd en in juni 2021 werden Marokkanen uit Europa verzocht om via de havens van Sète in Frankrijk en Genua in Italië naar Marokko te komen, waardoor de Spaanse havens uit de transitoperatie werden geweerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team