Zoeken

Hassan is het beu om in ‘de smerigste straat’ van Overvecht te wonen

13 april 2021 - 10:40 - Wereld

©

Hassan Oumhamed woont sinds 2004 in de Nigerdreef die volgens hem op dat moment één van de schoonste en mooiste straten van Overvecht was. Inmiddels vindt hij dat zijn straat één van de vuilste is. Hij zet zich daarom in om dat opnieuw om te draaien.

Op tweede paasdag ruimde Oumhamed nog alle vuilnis op, maar vier dagen later lag er weer een heleboel rotzooi rondom de ondergrondse container en op de stoep. "Laatst sprak ik een vrouw aan die een zak naast de container gooide. Ze zei dat haar portemonnee is gestolen en ze dus geen pasje meer had. Je kunt die container ook openmaken met je rijbewijs en OV-chipkaart. En het is gratis hè, je hoeft niet te betalen om een vuilniszak weg te gooien. De container zit ook nooit vol. Het is gewoon luiheid", aldus Oumhamed in het AD.

Oumhamed deelde op zijn Facebookpagina een video van de schoonmaakactie op de tweede paasdag, die zijn vriendin had gefilmd. "We hebben superveel positieve reacties gehad. Veel mensen vonden het goed dat ik het zat was en zelf in actie kwam. Ook buurtgenoten vinden het goed dat ik er aandacht voor vraag. Het is gewoon genoeg. Ik hoop dat mensen nu bewuster met hun afval omgaan. Het is echt niet fijn om te wonen tussen al dat vuil en hygiënisch is het ook niet. Het is onhygiënisch. We hebben ook last van ratten, ik noem ze gemuteerde ratten. Ik zag er laatst een zo groot als een kat. Dat is toch smerig? Je ziet ze gewoon onder de auto wegschieten."

De gemeente zegt dat de locatie door handhavers in de gaten wordt gehouden en komt vijf maal per week langs om afval op te halen. Oumhamed vindt dat de troep in de eerste plaats de verantwoordelijkheid is van de buurtbewoners. "Maar we zouden het ook fijn vinden als de gemeente vaker komt opruimen. Soms meldt iemand zijn rommel aan, en dan nemen ze maar de helft mee. Dat is ook vervelend."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team