Zoeken

Hassan El Bachiri (28) slachtoffer vergismoord in Brussel

22 mei 2024 - 16:00 - Wereld

©

De 28-jarige Hassan El Bachiri is zondagavond doodgeschoten op het terras van café Al Massirat aan de Stalingradlaan in Brussel. Vrienden en kennissen betreuren de dood van een "goede jongen".

Hassan El Bachiri werd zondagavond om 23.12 uur door twee personen op een scooter op het terras van het café neergeschoten. In een video die op sociale media is verspreid, is te zien hoe een man bewusteloos op het terras van een café ligt met een hoofdwond. Een tweede slachtoffer werd geraakt aan zijn schouder. De politie werd gewaarschuwd.

Lees ook: Levenslang voor moordenaars Mohamed Bouchikhi in Amsterdam

"Bij hun aankomst troffen de agenten twee mannen aan met schotwonden. Een van hen was bewusteloos en zwaargewond. Volgens de eerste bevindingen zouden twee daders op een scooter het vuur hebben geopend op het café en onmiddellijk zijn gevlucht. De twee slachtoffers werden naar het ziekenhuis gebracht", aldus commissaris Linda Camarero-Verde, woordvoerster van de zone. "De politie heeft onmiddellijk een perimeter ingesteld en het Brusselse parket is op de hoogte gebracht. Het lab en een ballistisch expert zijn ter plaatse. De exacte omstandigheden van de feiten zijn nog niet duidelijk en worden onderzocht."

Dinsdag legden vrienden en kennissen bloemen neer op het terras van café Al Massirat en brachten ze hulde aan Hassan El Bachiri. "Hassan kwam elke zondag naar Brussel om de middagmarkt te bezoeken", vertelt een vriend van de familie die aanwezig was bij de herdenking. "Daarna dronk hij een thee of koffie in het café waar hij is neergeschoten. We horen dat hij een toevallig slachtoffer was. Wat er is gebeurd is verschrikkelijk. Hassan was een goede jongen. Hij was pas twee jaar getrouwd, afgelopen zondag."

Lees ook: Coldcase-onderzoeken naar Amersfoortse moorden op Samir Jabli en Mohammed Alarasi heropend

De twintiger blijkt inderdaad het slachtoffer te zijn geworden van een vergismoord. In een verklaring aan een krant liet zijn broer Younes weten dat er diezelfde ochtend ruzie was geweest in hetzelfde café. Deze ruzie zou de aanleiding zijn voor de schietpartij. De informatie werd bevestigd door politiebronnen. "Het slachtoffer had niets met de ruzie te maken. Hij had ook niets met drugs te maken. Hij is per vergissing neergeschoten. De daders wilden wraak nemen voor die eerdere ruzie." Het Brusselse parket heeft vooralsnog geen mededeling gedaan over de zaak.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team