Zoeken

Door Hassan II geschonken schilderijen gestolen

18 januari 2020 - 12:10 - Cultuur

©

Drie schilderijen van de Marokkaanse kunstenaar Fouad Bellamine die door wijlen Koning Hassan II aan het Marokkaans parlement waren geschonken, zijn verdwenen.

De drie werken van grote waarde waren door de vader van Koning Mohammed VI aan het parlement geschonken na de renovatie van het gebouw door de Franse André Pascal.

Le360 bericht dat de schilderijen al lange tijd weg zijn en dat parlementsvoorzitter Habib El Malki, noch zijn voorgangers Rachid Talbi Alami, Mustapha Mansouri en Abdelouahed Radi de verdwijning van de werken kunnen uitleggen.

Habib El Malki verklaarde enkele dagen geleden aan de media dat hij zelfs niet op de hoogte was van de verdwijning van de schilderijen die in de jaren ’80 door Hassan II waren gekocht.

De zaak kwam pas enkele weken geleden aan het licht, toen de kunstenaar een akkoord vond met het Mohammed VI museum voor moderne kunst in Rabat om zijn werken tentoon te stellen. Hij vroeg toen toestemming aan het parlement om de drie werken voor de tentoonstelling te lenen...

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team