Zoeken

Dit dacht Hassan II van korte broekjes

12 augustus 2019 - 14:40 - Marokko

©

In Marokko zorgt de oproep tot onthoofding van Belgische meisjes die vrijwilligerswerk in Taroudant verrichten voor veel ophef.

De Vlaamse tienermeisjes waren in Taroudant voor de aanleg van een weg naar een afgelegen dorpje. Beelden van de werkende meisjes in korte broekjes werden massaal op internet gedeeld. Hun werk werd positief verwelkomd. Slechts enkele vonden er iets op te zeggen...

Onder hen een basisschool leerkracht die opriep tot hun onthoofding vanwege hun outfit. De man werd gearresteerd maar zijn verklaring hebben ernstige gevolgen gehad op het vrijwilligersproject. De jonge vrouwen werden naar België teruggehaald en de organisatie die de reizen organiseerde besloot voor het moment geen projecten meer in Marokko uit te voeren.

Wijlen Koning Hassan II was eind jaren ’80 al ondervraagd over het dragen van korte broeken door Marokkaanse vrouwen. Dat gebeurde in het Frans televisieprogramma "Het uur van de waarheid" van Alain Duhamel.

"Mijn dochters zwemmen, speelden basketbal in korte broek, speelden tennis in rokken, ze hadden sport als optie tijdens hun studies. Hetzelfde geldt voor mijn zussen, in de tijd van mijn vader, nu mijn kleindochter ... De ouders van alle Marokkanen zouden niet begrijpen dat we hen iets verbieden dat de religie hen heeft toegestaan, op voorwaarde natuurlijk dat er geen provocatie is en de samenleving niet wordt verstoord.", antwoordde de monarch toen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team