Zoeken

Harvey Weinstein misdroeg zich ook op het Filmfestival van Marrakech

25 oktober 2017 - 16:15 - Cultuur

©

Elke dag komen er nieuwe slachtoffers bij. Hollywood-producer Harvey Weinstein die door ruim vijftig vrouwen van seksuele intimidatie wordt beschuldigd, zou zich ook tijdens het internationaal filmfestival van Marrakech (FIFM) seksueel hebben misdragen.

Weinstein zou tijdens het filmfestival in 2013 informatie hebben gevraagd over de uitgenodigde actrices en nadien de kamernummers van vier van hen hebben geeist. De organisator van het festival weigerde hem de gevraagde informatie te verschaffen.

Mélita Toscan du Plantier die toen directrice was van het filmfestival van Marrakech, bevestigde dat Harvey Weinstein in 2013 was uitgenodigd als co-producteur van één van de films die op het festival werden getoond. Over de rest wil Mélita Toscan du Plantier niets kwijt.

In totaal zouden een vijftigtal vrouwen in de Verenigde Staten door Weinstein zijn geïntimideerd en in sommige gevallen zelfs zijn verkracht. Meerdere actrices waaronder Gwyneth Paltrow, Rosanna Arquette, Mira Sorvino, Rose McGowan, Angelina Jolie, Asia Argento en Ashley Judd zeggen het slachtoffer te zijn geweest van Weinstein. De 65-jarige topproducer zou ook slachtoffers hebben gemaakt in de modewereld. Elf topmodellen beschuldigen hem van een reeks ongewenste seksuele handelingen.

Harvey Weinstein, die met zijn films meerdere oscars won, werd vanwege het seksschandaal waarvan hij het middelpunt is, enkele dagen geleden uit de organisatie van de Oscar-academy en de Producers Guild of America gezet. Zijn vrouw Georgina Chapman besloot hem ook aan de kant te zetten. De 41-jarige Britse mode-ontwerpster trouwde in 2007 met de producer. Samen hebben ze twee kinderen.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2019 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team