Zoeken

Marokkaanse filmmaakster weigert film op festival in Israël te tonen

16 september 2018 - 13:40 - Cultuur

©

De Marokkaanse filmmaakster van "Sofia", Meryem Ben’mbarek heeft gevraagd dat haar film uit de selectie van het Israëlische filmfestival van Haifa wordt verwijderd.

Het verzoek van Ben’mbarek volgt op een campagne van de Marokkaanse organisatie BDS (Boycott, desinvestering en sancties) die tot de culturele boycot opriep van de drie Marokkaanse regisseurs: Narjiss Nejjar, Nabil Ayouch en Meryem Ben’mbarek na de selectie van hun films op het festival dat volgende week van start gaat.

Meryem Ben’mbarek stelt onmiddellijk na te hebben vernomen dat haar film was geselecteerd, de verwijdering ervan te hebben gevraagd. "Het zijn internationale verkopers die de films aan festivals aanbieden, zonder dat de regisseur daarbij betrokken wordt.", aldus de filmmaakster.

Sofia vertelt het verhaal van een 20-jarige Marokkaanse in Casablanca die in de problemen raakt na van een buitenechtelijk kindje te zijn bevallen. Het ziekenhuis geeft haar 24 uur om de documenten van de vader te tonen, anders wordt de politie gewaarschuwd...

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2019 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team