– 250g dikke griesmeel
– 100g fijne griesmeel
– 25g melkpoeder
– 1 theelepel kristalsuiker
– 1/4 glas olie
– 75g boter
– Zout
– 1 zakje vanillesuiker
– 1/2 zakje bakpoeder
– Lauw water
Doe de twee soorten griesmeel in een kom met het melkpoeder, boter en olie. Kneed tot een homogeen deeg.
Voeg alle andere ingrediënten toe en kneed, terwijl je geleidelijk aan lauw water toevoegt, tot een glad deeg.
Vorm balletjes met het deeg, bestrooi met fijne griesmeel en duw tot een plat broodvorm.
Bak elke harcha in een koekenpan tot het mooi goudkleurig is aan beide kanten.
Besprenkel met honing net voor het serveren.
Brickdeegstaafjes met griesmeel en amandelen
Spiraalgebakjes
Batbot
Amandel en hazelnotenballetjes
Amandelkoekjes met gekonfijte kersen
Msemmen