Zoeken

Amandeldriehoekjes

Amandeldriehoekjes
Ingrediënten

Deeg

 500 gr boter
 400 gr fijne kristalsuiker
 700 gr bloem
 200 gr Maïzena
 1 theelepel bakpoeder
 1 theelepel amandelextract

Vulling

 500 gr gepocheerde amandelen
 250 gr fijne kristalsuiker
 2 eetlepel boter
 1 theelepel kaneel
 1/2 theelepel amandelextract
 1 eetlepel oranjebloesemextract

Decoratie

 een kleine kom jam
 poedersuiker

Deeg

Meng de boter, de suiker, de bloem, de maïzena, de bakpoeder en het amandelextract tot een gladde pasta. Rol met een deegrol.

Vulling

Meng de amandelen met de suiker en voeg de boter, de kaneel, het amandel-extract en het oranjebloesemextract eraan toe. Vorm kleine balletjes met het deeg.

Knip rondes met het deeg. Plaats in het midden van elke ronde een halve theelepel jam. Plaats de amandelballetjes op de jam.

Vouw het deeg dicht in de vorm van driehoekken, leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en plaats in de voorverwarmde oven op een gemiddelde temperatuur gedurende een 10-15 minuten.

  • Gepubliceerd op:
  • Auteur :
  • Kooktijd : 60 min
Marokkaanse recepten
Meer recepten
Ch'hiwat Bladi

Bladna.nl