– 4 eieren
– ½ eetlepel bakkersgist
– 1 pakje vanillesuiker
– 1 eetlepel kaneel
– Het geraspte schil van twee grote sinaasappels
– 1 eetlepel anijs
– 1 eetlepel sesam
– 1 kopje poedersuiker
– 1 kopje gesmolten boter
– 1 glas melk
– Bloem
Meng in een kom alle ingrediënten met uitzondering van de bloem. Meng goed en voeg dan geleidelijk aan en al mengend, de bloem. Wanneer het deeg elastisch en homogeen is, laat 30 minuten rusten.
Maak balletjes en laat het deeg nogmaals rijzen. Bestrijk de brioches met eigeel en bestrooi met sesamzaadjes. Bak de broodjes in de oven op 180°C tot ze mooi bruin zijn.
Amandeldriehoekjes
Oliebollen met honing
Chebakia met melk (bouchnikha)
Brioche met gedroogde vruchten
Marokkaanse donuts
Bladerdeeggebak met noten