Zoeken

Handkus prins Moulay Hassan mag niet op TV

10 mei 2012 - 07:12 - Marokko

©

De Marokkaanse tv-zenders Al Aoula en 2M hebben de scènes verwijderd waarbij hooggeplaatsten de hand kussen van kroonprins Moulay Hassan, bij de opening van de 3e "Moulay El Hassan fietschallenge" op maandag.

Al Aoula heeft in zijn reportage alle beelden weggelaten waarin prins Moulay Hassan door officieren wordt begroet met een handkus.

2M heeft zelfs gekozen de scenes niet te filmen van de welkomstceremonie waarbij de kroonprins wordt gehandkust. 2M heeft enkel de beelden uitgezonden van Moulay Hassan die uit zijn auto stapt, de scenes waarin hij door het volk wordt begroet en wanneer hij met een witte vlag zwaait om de startsein te geven van de wielerwedstrijd.

De beelden van Marokkaanse verantwoordelijken die de hand kusten van de toen 8-jarige kroonprins, bij de inhuldiging in januari van de nieuwe dierentuin van Rabat, had in Marokko veel kritiek opgeleverd.

In april 2011 had Al Ousboue melding gedaan van de afschaffing van de handkus, een beslissing dat zou zijn genomen door Mohammed VI. De krant citeerde toen leden van het koninklijk kabinet, volgens wie sommige tradities onnodig waren en niets te doen hadden met de koninklijke protocol.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team