Zoeken

Kroonprins Moulay Hassan viert 10e verjaardag

8 mei 2013 - 12:27 - Marokko

©

Kroonprins Moulay Hassan viert woensdag 8 mei zijn 10e verjaardag. Oudste zoon van koning Mohammed VI en prinses Lalla Salma, studeert Moulay Hassan aan de Royal College in Rabat, dat in 1942 is opgericht door wijlen Mohammed V.

Moulay Hassan, heel vroeg opgeleid om koning te worden, werd al snel belast met officiële taken. Zo was de kleine prins begin 2012 te zien naast zijn vader en de nieuwe regering van Abdelilah Benkirane. Op 10 mei 2012, gaf de prins de aftrap voor de 3e Moulay El Hassan fiets-challenge.

De handkus van verantwoordelijken aan de toen 8 jaar oude prins die dag, had voor veel opschudding gezorgd in Marokko. Marokkaanse televisiezenders hadden toen zelfs de handkus-scènes verwijderd. Begin 2012 had dezelfde archaïsche traditie, tijdens de inhuldiging van de nieuwe zoo van Rabat, ook al veel kritiek gekregen.

In een interview aan een Franse tijdschrift, had Mohammed VI verklaard zich persoonlijk bezig te houden met de opvoeding van zijn zoon. "Ik wens niet dat hij mijn evenbeeld wordt, maar wil dat hij zijn eigen persoonlijkheid ontwikkelt. Mijn vader placht te zeggen over mij: " Hij is hij, ik ben ik. De stijl is de man", had hij er toen aan toegevoegd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team