Zoeken

Bondscoach Marokko onder de indruk van Soufiane Boufal’s prestatie

14 januari 2022 - 15:00 - Sport

©

De coach van de Atlas Leeuwen, Vahid Halilhodzich, sprak donderdag tijdens een persconferentie vol lof over Sofiane Boufal, die voor Marokko het winnende doelpunt scoorde in de wedstrijd tegen Ghana.

De speler van Angers SCO heeft volgens Vahid Halilhodzic een lange weg moeten afleggen om zijn spel te verbeteren. Volgens hem kent iedereen het talent van Boufal, die "een speler is die het verschil kan maken met zijn technische hoogstandjes".

Lees ook: Afrika Cup: Marokko verslaat Ghana met 1-0

Halilhodzic maakte er geen geheim van dat hij twijfelde aan de capaciteiten van zijn speler. "In het begin was ik streng voor Boufal. Voor mij kan een spits die geen cijfers kan voorleggen niet op topniveau spelen. Ik had een zware discussie met hem. En ik heb hem gezegd dat een speler die 45 meter voor het doel al dribbelt, voor mij geen interessant spel kan spelen."

Lees ook: Afrika Cup: Marokko mikt op kwalificatie tegen Comoren

De bondscoach loofde zijn speler. "Ik ben erg blij voor hem dat hij het doelpunt maakte om onze wedstrijd tegen Ghana te winnen. Hij is veel slagvaardiger geworden en is een voorname speler in mijn elftal."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team