Zoeken

Hakimi en Bounou op cover GQ Middle East magazine

10 februari 2023 - 09:00 - Sport

©

Marokkaanse spelers worden nog steeds vaak door de media gevraagd om te praten over hun ervaring op het WK 2022 in Qatar. Zo stonden Yassine Bounou en Achraf Hakimi onlangs op de cover van het tijdschrift GQ Middle East.

Naast de kleurrijke en elegante fotoshoot van de twee Marokkaanse spelers, kwam ook hun passie voor voetbal en hun liefde voor Marokko aan bod. "Mijn geliefde land en onze Marokkaanse vlag staan wereldwijd in de belangstelling. De liefde en steun die het team en ikzelf kregen van de fans in Marokko, het Afrikaanse continent, de Arabische wereld en de hele wereld, was echt ongelooflijk," zegt Yassine Bounou, de Marokkaanse keeper van Sevilla.

Lees ook: Yassine Bounou 3ᵉ beste keeper ter wereld

Bounou was één van de beste keepers van het WK. Zijn sterke optreden in de wedstrijd tegen Spanje zal hem nog lang heugen. Hij is trots op elk van zijn teamgenoten en op het feit dat hij op hen kan rekenen. "We steunen elkaar, we zorgen voor elkaar, we vieren elkaar." Volgens Yassine Bounou is er niets krachtiger en groter dan het verdedigen van de kleuren van zijn land. "Ik ben Marokkaan, ik ben opgegroeid in Marokko en heb een sterke band met mijn Marokkaanse identiteit, waar ik erg trots en dankbaar voor ben. Ik wil dat de volgende generatie jonge Marokkanen in zichzelf en in hun dromen gelooft," zegt hij.

Ook Achraf Hakimi sprak zijn trots uit "om het shirt van Marokko te dragen en miljoenen Marokkanen te vertegenwoordigen". De Marokkaanse rechtsback van PSG, vertelt dat hij ook hard strijdt omdat hij de offers die zijn familie bracht om hem te helpen slagen wil terugbetalen. "Het beste advies dat ik de volgende generatie kan geven is om van hun leven te genieten, hard te werken en zichzelf toe te staan te dromen over wat ze in de toekomst zouden willen bereiken. En niemand kan hen vertellen dat ze het niet kunnen, want alle dromen kunnen uitkomen, daar ben ik een voorbeeld van. Ik heb er altijd van gedroomd om voetballer te zijn en nu heb ik de kans om er een te zijn. Met hard werk en vastberadenheid kan je alles bereiken."

Lees ook: Achraf Hakimi in top 10 snelste spelers WK

Net als alle andere Atlas Leeuwen heeft Achraf Hakimi moeite om de prestaties van Marokko op het WK helemaal te vatten. "De waarheid is dat ik me zo gelukkig voel met alles wat er nu gebeurt. Ik probeer het langzaam tot me te laten komen, zoals ik tot nu toe altijd heb gedaan. En het belangrijkste is dat ik probeer van elk moment te genieten," aldus Hakimi.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team