Zoeken

Hakim Ziyech naar PSG? Wat denkt Walid Regragui?

31 januari 2023 - 13:00 - Sport

©

De wintermercato loopt vanavond om middernacht af en er zijn berichten dat Hakim Ziyech Stamford Bridge zal verlaten voor PSG. De bondscoach van Marokko, Walid Regragui, waarmee de aanvallende middenvelder van Chelsea FC schitterde op het WK, verklaart zich nader.

"Meer informatie over hem heb ik ook niet, enkel wat je op sociale media of in de pers kunt lezen. Ik bemoei me niet met de beslissingen van spelers. Ik kijk vooral naar hen omdat hun beslissingen belangrijk zijn. Voor Ziyech is het zeer belangrijk dat hij een club vindt waar hij zich kan ontwikkelen en kan blijven spelen," antwoordde de coach van de Atlas Leeuwen via RMC.

Lees ook: Hakim Ziyech: wordt het PSG?

Volgens Walid Regragui zou PSG de aanvallende middenvelder overnemen van Chelsea FC als de Parijzenaars hem speeltijd geven. De 29-jarige, die 50 wedstrijden en 19 doelpunten op zijn naam heeft staan, heeft nooit zijn plek kunnen vinden bij Chelsea. "Ik denk dat de concurrentie bij PSG nog groter is dan bij Chelsea. Maar goed, er is rotatie. Als ze hem nemen, moeten ze hem speeltijd geven", voegde de coach eraan toe, voordat hij de kwaliteiten van de voormalige Ajax-ster benadrukte.

"Hij heeft een uitzonderlijke linkervoet en ik denk dat hij graag de bal in zijn voeten heeft. Hij was niet in vorm omdat hij niet genoeg speeltijd kreeg bij Chelsea. Maar in de laatste paar wedstrijden heb ik bij hem gezien dat hoe meer hij speelt, hoe beter zijn inzicht weer werkt. Zelfs in een 4-3-3 denk ik dat hij tussen de twee 8’s of als 10 kan spelen. [...] Als balontvanger staat hij technisch op een zeer hoog niveau."

Lees ook: Wordt Ziyech de verrassing van Real Madrid?

Walid Regragui gelooft dat Ziyech de Parijse club kan helpen. "Volgens mij kan hij op alle drie de tussenposities spelen. In het nationale team dacht ik er al aan om hem later misschien op het middenveld te gebruiken. Wanneer hij een bal wint, kan hij passes over 30 of 40 meter met uitzonderlijke precisie spelen. Hij kan zich gedragen als een quarterback. Hij heeft spelvolume, dat heeft hij op het WK laten zien, en hij kan goed rennen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team