Zoeken

Hakim Ziyech ongewenst

22 juli 2023 - 16:13 - Sport

©

Mauricio Pochettino is nog steeds bezig met een grote kuis bij Chelsea. De coach eist het vertrek van meerdere spelers, waaronder de Marokkaanse international Hakim Ziyech, die hij niet eens heeft opgeroepen voor de pre-season tour in de Verenigde Staten.

Pochettino wil minder spelers in zijn selectie en werkt daar actief aan. De club leed vorig seizoen aan een te grote selectie, wat de club financieel in de moeilijkheden heeft gebracht. Zijn voorganger, Graham Potter, had een groep van 33 tot 40 spelers ter beschikking voor trainingen, wat leidde tot negen tegen negen wedstrijden, naast de traditionele elf tegen elf wedstrijden.

Lees ook: Hakim Ziyech "verwoest" na mislukte transfer naar Saoedi-Arabië

Voor Pochettino is balans de sleutel. Dit bevestigde hij tijdens een persconferentie, waarbij hij aangaf dat de ideale selectie uit 23 tot 25 spelers zou moeten bestaan, inclusief keepers. "We moeten juist zijn in de manier waarop we de profielen kiezen en balans is het allerbelangrijkste," verklaarde hij. Het vertrek van Pierre-Emerick Aubameyang naar Marseille is slechts de laatste van een reeks van 14 verkopen die de club deze zomer heeft afgerond.

Lees ook: Hakim Ziyech: een tweede kans bij PSG?

Pochettino zal tevens een nieuwe aanvoerder kiezen bij de seizoensopening tegen Liverpool op 13 augustus. Tot dan wil de Argentijnse coach elke speler zowel op als buiten het veld evalueren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team