Zoeken

Negeert Hakim Ziyech Saoedisch bod in hoop op terugkeer naar Ajax?

3 augustus 2023 - 13:00 - Sport

©

Hakim Ziyech is in het vizier van twee Saoedische clubs. Maar de Marokkaanse international zou streven naar een terugkeer naar Ajax Amsterdam, de club waar hij vier jaar lang schitterde voordat hij in de zomer van 2020 naar Chelsea vertrok.

De Saoedische clubs Al-Ahli en Al-Shabab tonen interesse in Hakim Ziyech, meldt de Britse pers. Maar de aanvallende middenvelder van Chelsea zou het liefst naar Ajax terugkeren. De Amsterdamse club zou echter andere prioriteiten hebben op de transfermarkt. Een terugkeer naar Nederland lijkt bovendien onmogelijk vanwege de salariseisen van de Atlas Leeuw.

Lees ook: Nieuwe start in Frankrijk voor Hakim Ziyech?

In januari had de speler al de wens geuit om terug te keren naar Ajax, maar de coach had dit idee afgewezen omdat zijn club reeds genoeg spelers heeft op die positie en dat Ziyech een grote speler is die ook een prijs heeft. De 30-jarige middenvelder kende vier jaar lang glorie bij Ajax. Hij hielp de Nederlandse club onder meer aan de Eredivisie-titel en bereikte de finale van de Europa League.

Lees ook: Hakim Ziyech ongewenst

Hakim Ziyech kwam in de zomer van 2020 naar Chelsea met een contract van 35 miljoen euro, maar slaagde er niet in de club te overtuigen. Hij scoorde 14 doelpunten en gaf 13 assists in 107 wedstrijden in alle competities. De Britse club is nu bereid om hem te laten gaan en heeft hem zelfs uitgesloten van de pre-season tour in de Verenigde Staten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team