Zoeken

Marokkaanse vrouw sterft tijdens Hadj in Saudi-Arabië

18 juni 2024 - 12:10 - Wereld

©

Een Marokkaanse pelgrim is zondag overleden tijdens de Hadj in Saoedi-Arabië. De vrouw, afkomstig uit Fez, kreeg een hartaanval tijdens de laatste rituelen van de pelgrimsreis. Ze zal in Saoedi-Arabië worden begraven.

De familie van de overledene heeft het nieuws bevestigd aan Al Ayam 24. De vrouw is niet de eerste Marokkaanse pelgrim die dit jaar omkomt tijdens de bedevaart in Mekka. Eerder meldde de Marokkaanse consul-generaal in Jeddah al dat vijf pelgrims nog voor het begin van de Hadj waren overleden, onder meer door de hoge temperaturen, drukte en vermoeidheid. Sommigen van hen leden aan diabetes of hoge bloeddruk.

Lees ook: Vijf Marokkaanse pelgrims omgekomen vóór aanvang Hadj in Mekka

Dit jaar nemen 34.000 Marokkaanse pelgrims deel aan de Hadj. Hiervan begeleidt het Marokkaanse ministerie van Religieuze Zaken er 22.500, terwijl reisbureaus 11.500 pelgrims begeleiden. In totaal zorgen 738 administrateurs, geleerden, artsen en journalisten, waaronder 520 begeleiders en mentoren, voor de dienstverlening en begeleiding van deze pelgrims.

Lees ook: Marokkaanse pelgrims in Mekka slapen op straat

Volgens officiële cijfers van de Saoedische autoriteiten trok de Hadaj dit jaar 1,8 miljoen mensen, van wie 1,6 miljoen uit het buitenland. De temperaturen zijn extreem hoog in Mekka, met uitschieters tot 51 graden in sommige gebieden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team