Zoeken

Haatpreek imam over Ahmed Aboutaleb niet strafbaar

28 maart 2018 - 17:20 - Wereld

©

De uitspraken van imam Fawaz Jneid over burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam zijn niet strafbaar. Dat laat minister Ferdinand Grapperhaus van Justitie en Veiligheid weten.

Volgens de bewindsman is de situatie "zeer frustrerend". "Zijn uitspraken zijn verwerpelijk en dragen bij aan een antidemocratisch en onverdraagzaam klimaat, waarin mensen uiteindelijk tegenover elkaar komen te staan. U mag erop rekenen dat deze imam zeer nauwlettend in gaten wordt gehouden. Er zal niet getwijfeld worden hem verder aan te pakken, als daar aanleiding toe is. We letten vooral ook zeer goed op het welzijn van Aboutaleb.", zegt Grapperhaus.

De prediker uit Den Haag noemde Aboutaleb op Facebook een afvallige moslim en een vijand van de Islam. Jneid ontkende vervolgens de burgemeester zo te hebben genoemd. Volgens de NCTV noemde Jneid Aboutaleb niet letterlijk afvallig maar portretteerde hij hem wel zo door woorden als ontrouw, leugenaar en bestrijder van moslims te gebruiken.

Ahmed Aboutaleb reageerde ook op de uitspraken van de imam. "Hij staat al een tijdje op Facebook, want deze man heeft geen ander podium.", zegt Aboutaleb die hoopt dat Fawaz "snel tot inkeer" komt. "Ik hoop dat hij verbinding zal preken, saamhorigheid. Verketteren is niet netjes. En ook nog gevaarlijk."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team