Zoeken

Ahmed Aboutaleb krijgt steun van moskeeën na salafist-uitspraken

16 januari 2018 - 14:15 - Marokkanen in het buitenland

©

Ahmed Aboutaleb heeft steun gekregen van twaalf moskeeën uit vier steden na zijn omstreden uitspraken over salafisme en de jihad.

De burgemeester van Rotterdam zorgde voor oproer na in een interview te hebben verklaard dat alle moslims een beetje salafist waren. Hij moet daar donderdag tijdens een gemeenteraadsdebat uitleg over geven.

Aboutaleb verklaarde tijdens het interview dat hij ook weleens een jihadist was. "Ik sta elke dag om 7 uur op om het goede te doen voor een stad in Nederland. Dat is de jihad in zijn puurste vorm."

Hij vervolgde over salafisten: "Salafisten vind je ook onder christenen, als je het taalkundig benadert. Salaf is voorganger, en een salafist is iemand op zijn voorganger wil lijken. Bijvoorbeeld een moslim die graag op Mohammed wil lijken. In het christendom heb je ook mensen die graag op Christus willen lijken in hun doen en laten. Elke moslim is een beetje salafist."

Twaalf moskeeën uit Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht oordelen dat de controverse onnodig is en dat Aboutaleb taalkundig juist was. "Hij verwoordt de gevoelens van veel moslims in ons land, die zich dagelijks inzetten voor een betere samenleving. Deze termen worden vaak ten onrechte vanuit angst, onwetendheid en negativiteit benaderd, waardoor ze bij voorbaat geassocieerd worden met radicalisme, extremisme en gewelddadigheid".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team